Retourneren & herroepingsrecht

Bedenktijd/retour
Wij doen ons uiterste best om u goed te informeren over onze producten en diensten voor u tot een aankoop over gaat. Toch kan het voorkomen dat u de bestelling retour wilt sturen. Wat de reden ook is, u heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.

U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar Zonnepanelenonlinekopen.nl B.V. zijn voor eigen rekening. Deze kosten zijn afhankelijk van het pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Uiteraard kunt u de producten ook op afspraak bij ons langsbrengen in Duiven.
De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, de producten fysiek in bezit krijgt.

Product ruilen?

Wilt u uw product ruilen? Dat is helemaal geen probleem. U kunt hiervoor contact opnemen via het contactformulier. Wel draagt u zelf de kosten voor terugzending van het product.

Verkeerd bezorgadres doorgegeven
Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We proberen dan de bestelling nog voor u te wijzigen.

Herroepingsrecht
Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan Zonnepanelenonlinekopen.nl B.V. geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Uitsluiting herroepingsrecht

Het herroepingsrecht is uitgesloten voor:

  • diensten die zijn begonnen met toestemming van de consument
  • maatwerk
  • zakelijke klanten

Mocht het product beschadigd zijn of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te bekijken, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product altijd met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Kosten in geval van herroeping
Indien u, de consument, gebruik maakt van uw herroepingsrecht, komen ten hoogste de kosten van terugzending voor uw rekening.

Indien u, de consument, een bedrag betaald heeft, zal Zonnepanelenonlinekopen.nl B.V. dit bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na de terugzending of herroeping, terugbetalen.

Deelvergoeding
Bevalt uw aankoop toch niet helemaal, maar heeft u het wel al in gebruik genomen?

Voor al uw aankopen geldt een herroepingstermijn (bedenktermijn) van 14 dagen, dus ook voor aankopen die al in gebruik zijn genomen gedurende deze periode. Bij zichtbare gebruikssporen krijgt u van ons dan ook een deelvergoeding. Deze is altijd 50% van het oorspronkelijke aankoopbedrag. Dus bekijk het product zoals u in een fysieke winkel ook zou doen. Haal het apparaat uit de doos en bekijk het van alle kanten, maar sluit deze niet aan.

Wanneer krijgt u een 100% vergoeding van uw retourzending binnen 14 dagen?

Indien uw aankoop retour wordt gezonden in de originele verpakking, compleet is, in originele en ongemonteerde staat is.

Wanneer ontvangt u 50% vergoeding van uw retourzending binnen 14 dagen?

  • Bij een incomplete of beschadigde verpakking.
  • Bij een beschadigd product.
  • Bij een gebruikt of vies product.

Voorwaarden voor terugsturen van een gebruikt product

  • De deelvergoeding bedraagt altijd 50% van het originele aankoopbedrag.
  • Deze service geldt alleen voor producten die niet ouder zijn dan 14 dagen (vanaf de dag van ontvangst).
  • Het product mag niet dusdanig beschadigd zijn dat de werking van het apparaat verminderd is.

Retourformulier
Bij uw retourzending dient u een kopie van de factuur te voegen en een kopie van de mail met melding van de retournering. Het product kan alleen in de originele staat en verpakking geretourneerd worden. U bent zelf aansprakelijk voor eventuele
waardevermindering.

Voor uw herroeping kunt u gebruik maken van ons retourformulier:

Retourformulier